Çocuk Alerjilerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çocuğunuzun bağışıklık sistemi pek çok kişi için normal sayılabilecek şeylere karşı savunma mekanizması geliştirebiliyor. Bu da alerji adı verilen rahatsızlığı ortaya çıkarıyor. Alerji, toza karşı da gelişebiliyor, bir yiyeceğe de. Önemli olan onu tanımak ve önlem almak. Yazımızı okuyarak çocuk alerjileri ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çocuklarda En Sık Rastlanan Alerji Türleri

Çocuğunuzun hem iç hem de dış mekânda bulunan çeşitli faktörlere, kimyasallara, kokulara ya da yiyeceklere karşı alerjisi olabilir. Polen, böcek ısırığı, evcil hayvan, tüy, toz, küf, sigara dumanı, parfüm, süt, fıstık ve çilek gibi maddelere karşı gelişen türler en çok rastlanılan çocuk alerjileri arasında.

Bu alerjilerin pek çoğu belirgin belirtilerle kendini ele veriyor. Ciltte kaşınma, kızarıklık, egzama, nefes darlığı, hapşırma, kaşınan gözler, öksürük, burun akıntısı, halsizlik, mide bulantısı ya da ishal gibi belirtilerle karşılaşıyorsanız bir doktora başvurmanız gerekiyor. Böylece erkenden önlem alarak çocuğunuzun alerjik reaksiyon gösterdiği şeyi öğrenebilir, buna göre doktorunuzdan destek alabilirsiniz.

Toza Alerjisi Olan Çocuklarınız İçin Alabileceğiniz Önlemler

Diğer tüm türlerin dışında toz alerjisi için evinizde özel ve sürekli olarak uygulayabileceğiniz önlemler almanız gerekiyor. Genel olarak tozların ve toz akarların çocuğunuzu rahatsız etmemesi için hem ortak alanları hem de yatak odasını havalandırmalı ve düzenli olarak temizlemelisiniz. İşte alabileceğiniz diğer önlemler:

-Pelüş, bol tüylü, tozu ve akarları tutacak ev tekstili ürünleri kullanmayın.

-Evin nemini azaltın.

-Yataklarınızı ve yastıklarınızı sık sık havalandırın, nevresim takımların üzerinde birikebilecek akarları yok etmek için çocuk yorgan ve çarşaflarını da mümkün olduğunca sık değiştirin.

– Akarların yok olması için bornozdan çarşafa kadar tüm ev tekstili ürünlerini sıcak suyla yıkayın. Soğuk su akarları tam olarak temizleyemeyebilir.

-Çocuğunuzun yatak başlığını ve karyolasını ahşap ya da metal malzemeden hazırlanmış ürünlerden seçmeye çalışın. Bebek yatakları genellikle doğal malzemelerden hazırlandığı için bu tip sorunların önüne geçmenize destek oluyor ancak beşikten tek kişilik yatağa geçişte de seçiminizi kumaş içermeyen modellerden yana kullanabilirsiniz. Kumaş karyola ve başlıklar tozu hapsedeceğinden sık temizlense bile geceleri alerjiyi tetikleyebilir.

-Çocuğunuzun gece deliksiz bir uyku uyuması için pamuk, yün, bambu gibi doğal malzemelerden hazırlanmış, alerjisini tetiklemeyecek yorgan, yastık ve nevresim takımları tercih edin.

Hibboux’nun bebekleriniz ve çocuklarınız için özel olarak hazırladığı Little Hibboux ürünlerini kullanarak gece boyunca rahat etmesine destek olabilirsiniz. Bebek yataklarından bebek yastıklarına, bebek yorganlarından çocuk yastık ve nevresim takımlarına çocuğunuzun kaliteli bir uyku uyumasına yardımcı olacak tüm ürünleri Little Hibboux koleksiyonunda bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın