Yatak Odanızda Konforu Artıracak Pratik Öneriler

Yatak odanız en konforlu ve huzurlu olmanız gereken mekanlar arasında. Bunun için konforlu bir yatağın dışında bazı küçük ama etkili durumlar da var. İşte yatak odanızda konforu artıracak pratik öneriler!

Komodininiz Yoksa Alternatif Yaratın

Yatak odanız standart bir komodini yerleştirecek kadar geniş değilse ya da klasik mobilyalar yerine daha özgün seçenekler arıyorsanız yeni bir alternatif yaratabilirsiniz. Sevdiğiniz bir tepsiyi kapınıp açılabilir bir sistemin ya da boyadığınız bir meyve-sebze sandığının üzerine yerleştirerek pratik, düşük maliyetli, zevkinizi yansıtan bir komodin tasarlayabilirsiniz.

Uykunuzu Açmadan Susuzluğunuzu Giderin

Geceleri su içmek için sık sık mutfağın yolunu tutanlardansanız başucunuza küçük bir tepsi içinde bir su şişesi ve su bardağı yerleştirin. Şişeninizin kapağı yoksa bardağı bir şişe kapağı gibi kullanıp ters bir şekilde şişenin ağzını kapatıp suyun tozlanmasını da engelleyebilirsiniz. Böylece gece her susadığınızda yataktan çıkmadan suyunuzu içip hızlıca uykunuza dönebilirsiniz.

Uyku Öncesi Rutinlerinizi Yataktan Kalkmadan Tamamlayın

Uyumadan önce kitap okumak, kremlenmek, bir şeyler izlemek, meditasyon yapmak gibi farklı rutinleriniz olabilir. Pille çalışan ve yatak başlığına takılan portatif bir gece lambası ile tüm bu rutinleri rahatlıkla gerçekleştirebilir, işiniz bittiğinde gece lambasına uzanma ya da kalkıp ışığı kapatma zahmetine girmeden ışığı kapatabilirsiniz.

Başlığınızı Yumuşatın

Yatak başlığınız kumaş kaplı değilse ya da yaslandığınızda yeteri kadar konforlu hissetmiyorsanız pofuduk bir kumaş seçerek yatak başlığınızı kaplayabilirsiniz. Böylece bir şeyler okumak, dinlenmek istediğinizde sırtınızı yatak başlığına yasladığınızda ekstra konforlu hissedebilirsiniz.

Bazanızı Koruma Altına Alın

Karyolanın baza kısmı, en çok tozlanan alanlardan biri. Bu alanın hem daha şık durması hem de tozlandığında kolayca temizlenmesi için yatak eteği görevi görecek bir örtü kullanabilirsiniz. Yatağı kaldırıp bazanın kenarlarını örtecek bir örtü serebilir, dilerseniz yatak ölçüsü alıp terzinize lastikli daha kolay takılabilecek bir örtü de hazırlatabilirsiniz.

Küçük detaylarla odanızı daha konforlu hale getirirken yatağınızın konforunu da unutmayın. Hibboux’nun tek kişilik yatak ve çift kişilik yatak modelleri arasından seçiminizi yaparak yatak odanızda konforu üst düzeye çıkarabilirsiniz. Ortapedik yatak modelinden tamamen doğal malzemelerinden hazırlanan yatak tipleri arasından sizin için en uygun ürünü kolayca bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın