Site icon Hibbooux Blog

Uyku Hijyeni Nedir, Nasıl Sağlanır?

Hem bedenimizin hem de zihnimizin yeterince dinlenebilmesi, yeni gün için enerji toplaması ve genel sağlığımızın iyiliği için kaliteli uyku olmazsa olmaz kavramlardan biridir. Uykunun süresi ve zamanlaması kadar deliksiz ve nitelikli olması da önem taşır. İdeal uyku deneyiminin sağlanması için gerekli olan tüm koşullar ve oluşturulması gereken zemine ise uyku hijyeni adı verilir. Uyku hijyeninin tüm şartları yerine getirilemediğinde stres, yeme bozuklukları, sürekli yorgun hissetme gibi günlük hayatınızı direkt etkileyecek bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Peki, kolaylıkla uygulayabileceğiniz, sağlıklı ve zinde bir beden içi gerekli uyku hijyeni önerileri nelerdir? Gelin, sıralayalım. 

Uyku Hijyeni Nedir?


Rutin biçimde kaliteli uyku uyumanızı sağlayan kurallar bütünü için uyku hijyeni tanımlaması yapılır. Bu hijyeni korumak için takip edebileceğiniz bazı ipuçları bulunur ancak öncelikle sorunun kaynağına inmek ve uyku hijyeninizin esas bozulma sebebinin ne olduğunu bulmanız gerekir. 


Uykusuzluk ya da sıkıntılı bir uykunun kaynağında genellikle psikolojik sorunlar yatar. Eğer başka tıbbi bir tanı yok ise depresyon, stres gibi problemlerin artık uyku düzeninizi olumsuz etkilediğini düşünebilirsiniz. Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkların da uyku hijyeni üzerinde ciddi negatif etkileri olabilir. Fazla kafein tüketimi ya da sedanter bir hayat tercihi de yine sizi kaliteli uykudan uzaklaştıracak faktörler olduğundan uyku hijyeni oluşturmanızı engeller.

Uyku Hijyeni Nasıl Sağlanır?


Uyku hijyenine yönelik atabileceğiniz olumlu adımları uyku hijyeni eğitimi kapsamında değerlendirebilirsiniz. Kendi kendinize verebileceğiniz bu eğitim ve bazı minik tüyolar ile yeniden uzun ve kaliteli uyku uyumanız mümkün olur.

Uyku hijyen konusunda iddialı; bedeninize uyum sağlayan, sağlıklı, doğadan ilham alan tasarımlarıyla ön plana çıkan Hibboux Uyku ürünleri zengin koleksiyonu ile tam size göre! Yatak odanızı ihtiyaçlarınıza uygun, %100 doğal, hijyenik ve şık tekstil ürünleri ile tasarlayabilir; bu sayede de ideal uyku hijyenini sağlayabilirsiniz. 

Exit mobile version