Bebek sahibi oldunuz! Anne ve baba olarak yepyeni duygular, sevinçler, şaşkınlıklar, mutluluklar yaşıyorsunuz. Çocuğunuz için zaman zaman endişelenmeniz de gayet normal. İleride yaşayacaklarınızla ilgili bilgi sahibi olmak, tüm detayları öğrenmek kısacası bebek gelişimi konusunda hazırlıklı olmak istiyorsunuz. Gösterdiği değişimlerle her gün sizi hayrete düşüren minik bebeğinizin ay ay zeka gelişimi nasıl olacak bilmek istiyorsanız, okumaya devam edin…
Bebek gelişimi ve bu gelişime yakından tanık olmak mucizevi bir süreçtir. Her bebeğin, her ailenin yaşayacağı deneyim birbirinden farklı olsa da normal kabul edilen bazı bilimsel değerlere hakim olmak işinizi kolaylaştırabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra, bebek gelişimi pek çok çevresel etken sebebiyle de değişip dönüşebilir. Beslenme, uyku, sosyal faaliyetler ve tüm bunların ideal şekilde ona sunulması bebeklerde zeka gelişimi için önemlidir. Bebeklerde ay ay zeka gelişimini 4 ana başlıkta inceleyebiliriz.
0-3 Ay Arası Zeka Gelişimi
Yenidoğan bebeklerde öncelikle gözler açılır ve yavaş yavaş hareket eden nesnelere tepki vermeye başlarlar. Onunla iletişim kurarken yüzüne doğru yaklaşmanız önemlidir çünkü uzağı görmekte zorlanırlar. Buna rağmen izlemeye ve dinlemeye meraklıdırlar. 3 aylık bebek gelişimi izlendiğinde, kendi ellerini keşfettiğini ve özellikle de parmaklarına odaklandığını görebilirsiniz.
3-6 Ay Arası Zeka Gelişimi
İlk aylarla kıyaslandığında 4 aylık bebek gelişimi çok daha heyecan vericidir çünkü artık bebeğiniz sizinle daha çok ilgilenmeye başlar. Bakım verenin sesini algılar ve genellikle tepki verir. 5 aylık bebek gelişimi evresine baktığımızda ise onun artık dokunmaya ve böylece motor becerilerini geliştirmeye başladığını görebiliriz. 6. aya geldiğinde doğrulup oturabilmesi, kavraması kolay oyuncaklarını alıp incelemesi ve ağzından çıkardığı hecelerle heyecanınıza ortak olması çok hoşunuza gidecek!
6-9 Ay Arası Zeka Gelişimi
İyice hareketlenmeye başlayan bebeğiniz artık emekleyebildiği için yeni maceralar peşinde olacaktır. Zeka gelişimi bakımından hızına yetişmekte zorlanacağınız bu dönemde fiziksel olarak da biraz yorulabilirsiniz ancak tadını çıkarmaya çalışın! Onunla oyunlar oynayabilir, tepkilerini kontrol edebilir, çıkarttığı heceleri tamamlamasına yardımcı olabilirsiniz. Bir şeyin arkasına saklanıp sonra hemen ortaya çıkma, sevdiği şarkıları söyleme, oyun halısında birlikte vakit geçirme gibi aktivitelere odaklanarak zeka gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

9-12 Ay Arası Zeka Gelişimi
Bu aylarda; anne, baba gibi sözcükleri söyleyebilen bebekler yavaş yavaş bağımsızlaşmaya başlar. Oyuncağını raftan alıp getirmek, meyvesini ya da yemeğini kendi başına yemek, ihtiyaçlarını bazen işaret ederek, bazen de ağlayarak ifade etmek gibi gelişimler gösterir. 1 yaşına geldiğinde yürümeye de başlayacağından artık zeka gelişimi daha bilinçli şekilde desteklenmelidir ve bu anlamda size daha çok görev düşer. Çünkü bu süreçte bebeğiniz öğrenmeye aç ve heveslidir. Yapabileceğiniz ilk iş, odasını gelişimine uygun biçimde düzenlemek olabilir. Doğadan ilham alan sağlıklı uyku malzemeleri ile tasarlanmış Hibboux Bebek ve Çocuk Odası ürünlerini inceleyebilirsiniz.